כתוב ביקורת על נותן השירות | נותן שירות, מעוניין להצטרף? | אודות | שאלות ותשובות | תקנון
שיפוצים, איסטלטור, הובלות
 
 
     
  אני רוצה למצוא טיפים בנושא:
טקסט חופשי:

התקנת מעלית לבית קיים


נכתב ע"י : דן - כתב קליק2פיקס
תחום:
שיפוצים-
תאריך:
30-09-2007

מעלית היא אחד הדברים שמוסיפים הכי הרבה ערך לנכס הדירה, אם היא בקומה גבוהה. מעלית הוא דבר המצריך אישורים מאלף ואחד מקומות וכמובן של כל דיירי הבניין ומו"מ ארוך עם אישורים משפטיים, אבל, זה שווה את זה.
קוריוז לדוגמה
זוג מבוגרים שהיה רוצה להתקין מעלית בבניין, היה נאלץ להשיג אישורים. תבינו, זה עניין של מה בכך, שלא נוחות טריוויאלית לחיים. נגיד והם גרים בקומה רביעית ללא מעלית, הערך של הנכס יורד והם זוג מבוגרים, שקשה לו לעלות. גופי התכנון במדינה צריכים לאשר זאת. יש גם אופציה להתקין מעלית מחוץ לבניין אבל בגלל שהדבר מסובך מאד, כמעט אף אחד לא עושה זאת. לאחרונה נושא זה נפתח באיזור המרכז והצפון עיריות רבות מקלות בנושא זה.
כיום מאה אלף בניינים בישראל מעוניינים לשפץ את הבניין ולהכניס לתוכו מעלית. כאמור, מבוגרים שקנו בתים בשנות ה-70, "נתקעו" ללא מעלית. החל ב-1974 חובה להתקין מעלית בכל בית של ארבע קומות, אבל אם השכנים מתנגדים / רוב הדירות שכורות, לבעלי הדירות אין אינטרס להשקיע כסף במעלית, עוד מעט נגיע לכמה זה עולה. 20 אחוז מהבניין הוא בקומה הראשונה והשניה ולהם אין צורך. 10 אחוז מהבניין לא יכול להרשות לעצמו סכום כזה, ואם היה לו היה משפץ את הבית שלו (לטיפים בנושא הזה, חפשו באתרנו). 30 אחוז רוצים בשיפוץ, 20 אחוז מתנגדים לו עקרונית. בקיצור, די בלגאן להתקין מעלית לזוג המבוגרים שלנו. וזה אפילו לא מאה אחוז הדיירים!
בתל אביב למשל, המון בתים הם דיור מוגן: אין להם אינטרס להשקיע כסף – לא לדיירים ולא לבעלים. יש הרבה דירות היום, לדירות מהקומה 3-4 ומעלה ללא מעלית, אין ביקוש רב. לכן, הבעיה הזאת, בעיקר למבוגרים, היא אקוטית ביותר.
כמה עולה הדבר הזה
הצורך הטריוויאלי הזה, עולה. אין ספק. אבל, אין מה לעשות, זוג המבוגרים שלנו צריכים לעלות לקומה 4 ללא מעלית, עם קניות, סלים ותרופות. הם יפסיקו לחיות את חיי החברה אם ישארו בבית בשל שיקול פיזי. הקטע הוא שאנשים לא קולטים שזה ממש מעלה להם באחוזים את שווי הדירה. קומה ראשונה כמה אחוזים, אבל קומות עליונות – עשרות אחוזים.
דו"ח של החברה המאשרת, עולה כ-12 אלף ₪ לבניין. לא מעט, נגיד ויש בו 30 משפחות, 400 ₪ לכל אחת. מעלית הידראולית עולה הרבה יותר כסף ממעלית חשמלית. לא נתעכב על ההבדלים הגדולים ביניהם, אבל בואו נגיד שמעלית הידראולית עולה כ-30 אלף שקל יותר ממעלית חשמלית. מחיר המעלית כמובן תלוי בכמה קומות היא צריכה להחפר ולעלות. מחיר מעלית חשמלית של 4 קומות תעלה 80 אלף שקל לפני עבודה, שהיא עוד 20 אלף שקל. לפיכך, מעלית הידראולית עולה 130 שקלים. לחלק למשפחות – 4500 ₪. אבל, למי יש בניין של ארבע קומות? כולם 6-7 קומות לפחות.

כל הנכתב לעיל הינו המלצה בלבד, אין הנהלת האתר אחראית לתוכן. כל הזכויות שמורות לאתר קליק2פיקס בלבד.


חזרה למאמרים וטיפים ראשי | מחפשים נותני שירות בתחום שיפוצים- ?

 

כל הזכויות שמורות © Click2fix 2007. אין להעתיק את תוכן המודעות