כתוב ביקורת על נותן השירות | נותן שירות, מעוניין להצטרף? | אודות | שאלות ותשובות | תקנון
שיפוצים, איסטלטור, הובלות
 
 
     
  אני רוצה למצוא טיפים בנושא:
טקסט חופשי:

השבחת הנכס – רעידות אדמה


נכתב ע"י : דן - כתב קליק2פיקס
תחום:
שיפוצים-
תאריך:
30-09-2007

מנהל מקרקעי ישראל
גוף המארגן את 90 אחוז משטחה של מדינת ישראל (22 מיליון דונם) על פי חוק. השכרת הקרקעות לאזרחים, כלומר מאפשר להם לבנות, לשפץ, לקנות ולהשכיר, נקראת חכירה לדורות, כל 25 שנה החוזה מחודש. מוחכר: יחידת דיור בבניה רוויה / נמוכה. רוויה: מבנה של 4 יח' דיור לפחות. נמוכה: מבנה צמוד קרקע. כלומר בית משותף / בית פרטי. שווי מקרקעין: משוואה של משתנים המגדירה

כמה שווה הנכס לך ולמדינה.
החוכר ישלם דמי חכירה שנתיים למדינה. הוא סוגר איתם חוזה, ולפי כך משלם כל שנה. חוזה זה נקרא חוזה היוון. החוזה הזה מאפשר לך לשלם תשלום חד פעמי של 5% מהנכס למדינה, וזהו. לא תשמע מהם 25 שנה.
אחד הדברים החשובים ביותר שיכולים להשביח נכס מול המדינה, הוא טיפול נכון במה שנקרא תמ"א, תכנית מקרה אסון – שיפוץ נכון ומושכל לכל מה שקשור לרעידות אדמה.

שיפוץ הבית לקראת רעידת אדמה
הממשלה הסמיכה את מנהל המקרקעין לטפל בנושא הזה בישיבה ב-2006, בראשות ראש הממשלה היום, השר אהוד אולמרט. המנהל יהיה אחראי על טיפול שינויי החוק, הבניה וכו', בכל הנושא. כלומר, למשל, למגן בניינים ולסייע בשיפוץ ואישורים בבניינים כמו שהזכרנו פה במאמרים אחרים בקליק2פיקס. ככללל הממשלה החליטה כי לא כל מבנה סטטוטורי יהווה מטרה לשיפוץ אלא רק מבנים שהממשלה מחליטה עליהם: פריפריה, מבני ציבור, מבנים עם חומרים מסוכנים בתוכם, חיזוק בתי מגורים לפי הצורך. הממשלה גם החליטה לשנות חוקים שקשורים לעניין, ולכן, למשל, קל יותר לשפץ את הבניין מפעם: שינוי חוקי מקרקעין, חוקי מיסוי מקרקעין, חוקי תכנון ובניה, שינוי תקנות בניה. העירייה תסביר פנים לאזרח, בקיצור.
המשמעות של הדבר הזה היא, שאפשר יהיה לשפץ בקלות יותר דברים שיש להם זיקה לרעידות אדמה שזה כמעט הכל בעצם. אם זה שיפוץ כללי של תחזוקת הבניין, שיפוץ מבנים פנימית וחיצונים על מנת למגנם ולסייע לנזקי הזמן, התקנת מעלית ועוד ועוד.

התקנת מעלית בבניין
מעלית ומדרגות חירום בבניינים של 4-5 קומות ומעלה הם דבר חשוב מאד. מדוע יש כאלו בבניינים ציבורים או מלונות ובבתים פרטיים לא? מכיון שהמדינה לא חשבה על כך קודם, אבל על מלון פרטי חשב גם חשב. כדי להקים מעלית צריך דו"ח של חברה מאשרת, בכפוף לחומר הכתוב לעיל. דו"ח של החברה המאשרת, עולה כ-12 אלף ₪ לבניין. לא מעט, נגיד ויש בו 30 משפחות, 400 ₪ לכל אחת. מעלית הידראולית עולה הרבה יותר כסף ממעלית חשמלית. מעלית הידראולית עולה כ-30 אלף שקל יותר ממעלית חשמלית. מחיר המעלית כמובן תלוי בקומות הבניין כמובן. מחיר מעלית חשמלית של 4 קומות תעלה 80 אלף שקל לפני עבודה, שהיא עוד 20 אלף שקל. לפיכך, מעלית הידראולית עולה 130 שקלים. לחלק למשפחות – 4500 ₪. אבל, למי יש בניין של ארבע קומות? כולם 6-7 קומות לפחות.

כל הנכתב לעיל הינו המלצה בלבד, אין הנהלת האתר אחראית לתוכן. כל הזכויות שמורות לאתר קליק2פיקס בלבד.


חזרה למאמרים וטיפים ראשי | מחפשים נותני שירות בתחום שיפוצים- ?

 

כל הזכויות שמורות © Click2fix 2007. אין להעתיק את תוכן המודעות